Робота, як еліксир задоволення!

Продовжуємо знайомство з роботою реабілітаційної команди Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

У залі разом з пацієнтом Євгеном Ткаченко працює сестра медична з реабілітації Надія Житченко.

-  Доброго дня, друзі! Розкажіть, будь ласка, яка хвороба привела в лікарню та як Ви з нею боретеся?

-  Доброго дня. Мене звати Євгеній. Я давно хворію артрозом правої руки, періодично лікувався, але стан не покращувався.  І ось поступив на лікування в травматологічне відділення з артрозом уже 3 ступеня правої руки. Було зроблено операцію, після якої був переведений на реабілітацію, де проходжу відновлення півтора тижні.

За даний час завдяки допомозі сестри медичної з реабілітації Надії Юр’ївни відпрацьовуємо м’язи правої руки, м’язи зміцнилися та минув біль в суглобі після операції. Ми плідно продовжуємо працювати на тренажерах. Дякую усім медичним працівникам за турботу та допомогу!

-  Пані Надія, розкажіть про свою роботу, адже більшість пацієнтів потребують Вашої допомоги.

-  Доброго дня! Я понад 20 років працюю в лікарні, і до 2022 року працювала в фізіотерапевтичному відділенні.

З початку війни в лікарню збільшилось поступлення людей, які постраждали і від обстрілів, і від поранень, які потребували допомоги. Можливо це і вплинуло на мій вибір продовжити роботу в Центрі реабілітаційної допомоги. Лікарня раніше надавала в основному гостру та невідкладну допомогу, але виникла потреба у відновленні після хвороби та операцій. Це мене спонукало перейти в Центр. Адже мені подобається допомагати людям, бачити, що пацієнт одужує, бачити в динаміці результати своєї та взагалі - командної роботи.

Як в Євгена - при пошкодженні кінцівок, чи захворюванні – ми бачимо позитивну динаміку в обсязі рухів, сили м’язів. Покращення в стані пацієнта, є тим еліксиром задоволення, для чого ми усі працюємо.

І в загалі подобається працювати з людьми у відділені та в команді чудового колективу.

-  Дякую усій команді Центру та бажаю нових досягнень, а усім пацієнтам швидкого повноцінного відновлення!

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини», координатор проекту.